Main content
Title
Gezinswerking

In de Gezinswerking van Jeugddorp verblijven kinderen en jongeren tussen 0 en 25 jaar bij gezinshuisouders, waarvan één van beiden of beiden werkzaam zijn in Jeugddorp. Zij vangen de kinderen op in hun eigen woning of in een woning van Jeugddorp, samen met hun eigen kinderen. 

We onderzoeken samen met het gezin van het kind of jongere en de betrokken contextpersonen of een terugkeer naar de eigen context haalbaar is. Als de jongeren de stap zetten naar zelfstandig wonen, kunnen ze door hetzelfde team begeleid worden.

Onze werking is gericht op het gewone gezinsleven, normale ontwikkelingskansen en het deelnemen aan het sociale leven in de buurt. De aanwezigheid van de gezinshuisouders biedt stabiliteit en de mogelijkheid om vertrouwen op te bouwen met vaste personen. In de dagelijkse zorg en opvoeding worden de gezinshuisouders geholpen door een klein team. Belangrijk in de begeleiding is het behoud of herstel van positieve connecties van de kinderen en jongeren met de context van waaruit ze komen. We begeleiden ook de belangrijke contextpersonen, indien zij zelf een hulpvraag hebben, naar een persoonlijk traject. De Gezinswerking maakt deel uit van Jeugddorp als geheel en werkt samen met de verschillende afdelingen in Jeugddorp.

Background color

Gezin Lise & Natasha

Image
Contact info:

Algemene gegevens:

2800 Mechelen
Tel: 0499/92.45.85
Mail: lise.aerts@jeugddorp.be

Projectcoördinator:

Lies Salu
Tel: 0490/42.60.85
Mail: lies.salu@jeugddorp.be

Lise en Natasha wonen in hun eigen huis in hartje Mechelen met hun 3 eigen dochters en 2 kindjes van Jeugddorp. Lise is als gezinshuisouder werkzaam in Jeugddorp, Natasha werkt buitenshuis, samen zorgen ze voor fijne gezinsmomenten. Ze worden omringd door mensen uit hun eigen netwerk die ook mee hun schouders zetten onder het gezin. Ze krijgen uiteraard ook ondersteuning vanuit Jeugddorp voor de opvang en begeleiding van de kindjes en hun context.

Image
,
Image
,
Image

Gezin Bert & Hilde

Image
Contact info:

Algemene gegevens:

Oude Molenstraat 22
2820 Bonheiden.
Tel: 015/51.21.20
Mail: bert.meersman@jeugddorp.be of hilde.engels@jeugddorp.be

Projectcoördinator:

Lies Salu
Tel: 0490/42.60.85
Mail: lies.salu@jeugddorp.be

Bert en Hilde wonen in een huis van Jeugddorp in Bonheiden. In hun gezin wonen 6 kinderen en jongeren tussen 0 en 25 jaar. Bert en Hilde hebben ook 4 eigen volwassen kinderen. Zij werken allebei in Jeugddorp en worden omringd door een klein team van deeltijdse integrale begeleiders, een collega die ondersteuning biedt in het huishouden, en de coördinator. Ook hun eigen netwerk is sterk aanwezig in het dagelijkse leven.

Image
,
Image
,
Image